Ambassadörer

Aldrig ensam Ambassadör Michaela Forni
Michaela Forni

Michaela Forni, född 1989, är uppvuxen i Nacka, men numera bosatt i Stockholm. Hon är en uppskattad bloggare, författare och entreprenör.

På bloggen varvar hon personliga inlägg med shopping, skor och kärlek. Den första boken, ”En bok om kärlek”, lanserades 2009 och var en textsamling. Den första boken följdes upp av ”Om att älska” som släpptes 2014. I höst kommer hennes tredje bok ”Jag är inte perfekt, tyvärr” som handlar om ångest.

Vid sidan av sitt bloggande har Michaela bland annat drivit en podcast och haft en egen webb tv-serie. Hon har ett starkt driv och använder sitt värdefulla nätverk till att engagera sig inom välgörenhetsbranschen där hon exempelvis är delägare i välgörenhetsorganisationen Givesom.

Sedan hon öppnade upp sig om sin psykiska ohälsa har hon skrivit ned sina erfarenheter i boken ”Jag är inte perfekt, tyvärr” som släpps i höst. Med utgångspunkt i sina egna erfarenheter benar hon ut begreppet ångest och varför vi måste börja prata om psykisk ohälsa. Hon är en viktig förebild som är öppen kring sin ångest.

Michaela Forni inspirera hundratusentals människor dagligen via sina sociala medier och bloggen. Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera henne som ny ambassadör för Aldrigensam.

Såhär säger hon själv om sitt nya ambassadörskap:

”Det känns självklart för mig att gå in som ambassadör för Aldrig Ensam. Charlies arbete är grymt viktigt för så många människor och jag stöttar honom i det arbetet till 100%.”

Aldrig ensam Ambassadör Viktor Andersson Frisk
Viktor Andersson Frisk

Viktor Frisk, född 2 mars 1995, är artist, sociala medieprofil och nu författare. Han är ena halvan av duon Samir & Viktor, har hundratusentals följare på sina sociala medier och är aktuell med sin första bok ”Min superkraft!”

I april kommer hans bok ”Min superkraft!” Där delar han med sig av sin historia om att växa upp med ADHD utan att ha fått diagnosen satt. Han har flera gånger suttit i olika tv-soffor och pratat öppet om sin psykiska ohälsa och han har blivit en förebild för många ungdomar just på grund av sin öppenhet och sitt enkla sätt att skriva om sin psykiska ohälsa.
Vid sidan av detta driver han även en podcast ihop med Ida Warg, ”Den Friska Wargen”. Där har de haft flera avsnitt som handlat om psykisk ohälsa i form av stress, OCD, ADHD, depression etc. Dessutom har vår andra ambassadör Therese Lindgren varit gäst och de hade ett fint samtal ihop.

Viktor Frisk inspirerar hundratusentals människor varje dag via sina sociala medier och vi är otroligt stolta över att kunna presentera honom som ny ambassadör för Aldrigensam.
Såhär säger han själv om sitt nya ambassadörskap:

"Jag är otroligt stolt över att bli ambassadör för den viktiga organisationen Aldrigensam. Jag hoppas att med mina erfarenheter och min kunskap kring ADHD kunna bidra i det arbetet. Ingen med ADHD ska vara rädd att prata om det och söka hjälp. Ingen ska behöva känna klumpen i magen på vägen till skolan eller jobbet."

Aldrig ensam Ambassadör Emil ”HeatoN” Christensen
Emil ”HeatoN” Christensen

Emil Christensen, född 1984 i Huddinge, är en av världens främsta esport profiler.
Säg Emil Christensen och namnet klingar bekant. Säg HeatoN och miljoner och åter miljoner fans vet precis vem du pratar om. Den levande legenden som började med gaming i pojkrummets ensamhet för att sluta som världens främsta esport profiler.
Emil själv är en aktiv förebild inom e-sporten och valdes 2016 in i det nyinrättade Hall of Fame i Köln. Idag hjälper han unga spelare att utvecklas, engagerar sig i ungdomars hälsa och driver välgörenhetsprojekt.

Emil Christensen betraktas som en av de bästa Counter-strike-spelarna genom tiderna och har vunnit åtta VM-guld. Hans lag Ninjas in Pyjamas tillhör världseliten inom e-sporten och HeatoN, som han kallas i spelsammanhang, beräknas ha spelat in miljontals kronor i prispengar pengar han nu använder för att hjälpa ungdomar med spelutveckling och i olika hälsoprojekt

Vi är otroligt stolta över att ha äran att presentera Emil som ny ambassadör för Aldrig Ensam, såhär säger han om sitt ambassadörskap:

”Det är en ära att få vara ambassadör för Aldrig Ensam och stötta Charlies viktiga arbete med att bryta tabun kring psykisk ohälsa”

Aldrig ensam Ambassadör Sigge Eklund
Sigge Eklund

Sigvard "Sigge" Eklund, född 1974 i Stockholm, är en välkänd författare, entreprenör och TV-producent. Han är tillsammans med Alex Schulman upphovsman till Sveriges största podcast "Alex & Sigge" som har drygt en halv miljon lyssnare varje avsnitt.

Sigge Eklund debuterade som författare 1999 med boken "Synantrop". Hans mest uppskattade och kända verk är troligtvis "In i labyrinten" som publicerades 2014. För övrigt den första boken som inte var sj älvbiografisk.

År 2007 startade Eklund tillsammans med två andra personer sajten Vulkan. Ett bokförlag som gav möjligheten för nya författare att ge ut sina verk. Det är just Vulkan som har hjälpt till vid skapandet och utgivandet av min bok "Du är inte sjuk".

Eklund har vid upprepande tillfällen arbetat ihop med våra kära ambassadörer Filip Hammar & Fredrik Wikingsson. År 2010 tilldelades Sigge det stora radiopriset som "årets rookie" av radioakademin. Han har även fått flera priser för sina insatser som internetentreprenör.

Vi välkomnar Sigge som ny ambassadör för Aldrigensam och ser fram emot många spännande händelser framöver.

Aldrig ensam Ambassadör Filip Hammar & Fredrik Wikingsson
Filip Hammar & Fredrik Wikingsson

Filip Hammar, född 1975, kommer från Köping i Västmanland. Han är författare, journalist och programledare.
Fredrik Wikingsson, född 1973, är född i Vänersborg, men uppväxt i Otterbäcken och flyttade senare till Sundsvall. Även Fredrik är författare, journalist och programledare.

Tillsammans utgör de den välkända underhållningsduon Filip & Fredrik.

Några av de mest kända TV-programmen som de producerat är High Chaparall, 100 Höjdare, Ett herrans liv, Grattis Världen samt Breaking News.

De har vunnit Kristallen flertalet gånger, bland annat för årets manliga programledare, årets humorprogram och årets livsstilsprogram.

Aldrig ensam Ambassadör Therése Lindgren
Therése Lindgren

Therese Lindgren, född 1987, bosatt i Stockholm.

Med hjälp av sina filmklipp vände hon en sjukskrivning för depression till en hyllad Youtubekanal. I skrivande stund har Youtubekanalen 356 689 följare och över 130 miljoner visningar. Det första filmklippet laddades upp i november 2013. Therese var sjukskriven i sex månader från sitt dåvarande arbete. Under den tiden var hon orkeslös och hade svårt att ta in nyheter och liknande, istället fördrev hon tiden genom att bläddra igenom skönhetsbloggar. Det här ledde till att när hon mådde bättre och orken kom tillbaka startade hon en egen skönhetsblogg parrallellt med en Youtubekanal, bloggen lades ned efter en månad, Youtubekanalen är en helt annan historia och idag är det hennes heltidsjobb att filma, redigera och ladda upp klipp.

Therese är en hyllad Youtuber som ständigt vinner nya priser för sina ärliga och inspirerande klipp. Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera henne som ambassadör för projektet Aldrigensam. Therese Lindgrens egna ord om varför hon valt att bli ambassadör för oss:

"Psykisk ohälsa drabbar de flesta av oss någon gång i livet, men trots det är det fortfarande tabubelagt i stor utsträckning. Därför är jag så otroligt stolt och glad över att få vara ambassadör för ett så viktigt projekt som Aldrigensam. Ett informationsprojekt som sprider kunskap och bryter tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna."

Aldrig ensam Ambassadör Jon Olsson
Jon Olsson

Jon Olsson föddes i Mora 1982. Han är en freestyleåkare i skidor, bilfantast och designer. Han har vunnit nio stycken medaljer i Winter X-Games och flertalet priser från andra tävlingar runt om i världen. Han har introducerat flertalet trick inom freestyleåkningen.

Idag bor Jon i Monaco, men han har ungefär 300 resdagar om året. Hundratusentals unga människor följer hans liv via sociala medier och hans egna blogg. Han är en sann inspirationskälla för otroligt många.

Årligen är han en av de tävlande i den prestigefyllda biltävlingen Gumball 3000. År 2015 ska han köra med sin egendesignade Audi RS6 som bland annat bjuder på över 900HK.

Jons liv handlar om skidåkning, bilar, vänner och allt annat han tycker är roligt och givande. Vi tror att hans roll som ambassadör för projektet blir att inspirera och motivera alla unga i Sverige att våga gå sin egen väg och tro på sig själva.

"Givetvis vill jag hjälpa till att motivera unga människor till att välja livet"

Aldrig ensam Ambassadör Rachel "Yoga Girl" Brathén
Rachel "Yoga Girl" Brathén

Rachel är uppvuxen på Lidingö i Stockholm, men numera bor hon på paradisön Aruba i Karibien. Hon är en välkänd person världen över under namnet Yoga Girl, som hon fått från sin livsstil, hon lever för yogan.

Tidigare har hon varit hon med i Malou - Efter tio där hon beskrev sina struliga tonår som bakgrunden till att hon fann intresset för yoga. Det var ett sätt för henne att hitta styrkan i sig själv och bygga upp sitt självförtroende.

På Instagram har hon över 1 miljon följare, hennes Facebooksida Rachel Brathen Yoga Lifestyle har över 170 000 likes, hennes twitterkonto RachelBrathen har över 25 000 följare och människor från hela världen vallfärdar till hennes hemsida. Det här är en person som gör otroligt stor skillnad för många genom att inspirera och motivera unga tjejer och killar att finna sin styrka och sitt välmående genom yogan.

"Självklart vill jag hjälpa er att belysa ämnet för att underlätta för ungdomarna i Sverige"

Aldrig ensam Ambassadör Linus Thörnblad
Linus Thörnblad

Linus Thörnblad, född 1985, kommer från Lund i Skåne. Han är en f.d friidrottare som tävlade i höjdhopp. Han började inte med höjdhopp förrän han var 15 år gammal och hoppade över 2 meter i sin första tävling. Utvecklingen gick fort och redan vid 18-års ålder hoppade han 2,30 meter, vilket var en sensation att göra efter enbart 2,5 års höjdhoppsträning. År 2006 etablerade sig Linus i världstoppen efter sitt brons på VM i Moskva, fjärdeplats på EM i Göteborg och vinst på World Atletics Final i Stuttgart. Sitt personbästa hoppade han under SM i Göteborg år 2007, 2,38 meter och slutade med det resultatet på andraplats efter Stefan Holm. Det här är bara ett axplock av de meriter som Linus radade upp under sin korta, men framgångsrika karriär som höjdhoppare.

År 2012 tvingades han avsluta sin karriär på grund av sviterna av sin psykiska ohälsa. En svår depression. Idag talar han öppet om sin psykiska ohälsa, han syns i tidningar på tv och i andra medier där han pratar om sin svåra depression och dess konsekvenser. Han är en enormt stor förebild. Han inspirerar och hjälper andra genom att föreläsa om sina erfarenheter. Linus egna ord om sitt ambassadörskap:

”Kan jag på något sätt påverka den psykiska ohälsan som finns i dagens samhälle på ett positivt sätt så självklart gör jag det. Aldrigensam är ett bra sätt att nå ut till folk som är drabbade och få dem att inte känna sig ensamma, vi är många som är drabbade och ingen är ensam i detta”

Aldrig ensam Ambassadör Olivia Schough
Olivia Schough

Olivia Schough, född 11 mars 1991, är uppväxt i Drängsered som är beläget i Halland. Hon är en fantastisk fotbollsspelare som redan testat på proffslivet utomlands och deltagit vid stora mästerskap som exempelvis EM på hemmaplan 2013.

Idag bor Olivia i Eskilstuna där hon är en av nyckelspelarna i Eskilstuna UNITED. Hon har blivit ett välkänt ansikte inom fotbollsvärlden och tiotusentals människor följer hennes karriär i sociala medier. Hon är en person som alltid tar sig tid för sina fans, en viktig förebild.

År 2009 gick hennes mamma bort i cancer. De stod varandra nära och det här var en otroligt stor sorg för Olivia. Sviterna av mammans bortgång blev både svår ångest och panikattacker.

Olivia Schough spås bli nästa stora stjärna inom svensk fotboll och vi är otroligt glada över att kunna presentera henne som ambassadör för aldrigensam.com

Olivias egna ord om sitt nya uppdrag som ambassadör:

"Utan mina vänner och familj hade jag inte överlevt sorgen efter mamma. Genom att vara ambassadör för Aldrigensam vill jag hjälpa dem som inte har samma nätverk som jag hade och alltid kommer ha behov av. Sorgen efter mamma är något jag alltid kommer bära med mig, men allting går att lära sig att leva med vid rätt förutsättningar, stöd och i mitt fall - fotboll. Jag är aldrig ensam och det är inte du heller!"

Aldrig ensam Ambassadör Annika Andersson
Annika Andersson

Annika Andersson, född 1968, kommer från Mårdaklev. Hon är en komiker och skådespelerska som medverkat i flertalet stora produktioner. Tre gånger har hon vunnit Guldmasken. Annika har synts till i serier som Full Frys, Hon och Hannes, Time Out och Parlamentet. Vallarnas friluftsteater har varit en återkommande scen för henne.

Det tog två år innan Annika sökte vård för sina stressproblem. Det gick långt nog att hon inte längre kunde bortse från sitt dåliga mående, hon började se dubbelt och fick svåra sömnproblem. Anledningen var stress. En stress som inte längre gick att hantera. Hon blev sjukskriven av en läkare och hade en tuff väg tillbaka.

Idag försöker hon att ha en mer hållbar arbetssituation med färre, men roligare uppdrag.