ROBIN SÖDERLING

Ingen ska behöva lida av psykisk ohälsa i det tysta. När jag själv mådde dåligt var det ovärderligt för mig att ha någon att prata med. Aldrig ensam gör ett fantastiskt jobb med att bryta det tabu som tyvärr fortfarande finns kvar kring psykisk ohälsa. Därför är det en stor ära för mig att få vara ambassadör för Aldrig Ensam.

ANDRÉ BURAKOVSKY

Det är en ära att få vara ambassadör för Aldrig Ensam och bidra i kampen mot den psykiska ohälsan. Kan mina erfarenheter hjälpa någon annan är det ovärderligt.

ERIK BERG

Jag har på nära håll upplevt mental ohälsa. En av mina nära vänner led under lång tid, och tog sitt liv. Jag kommer, i hela mitt liv, betona vikten av att prata om mental ohälsa. Jag vill vara med och påverka så att så få som möjligt ska få gå igenom det min vän fick gå igenom. Och jag tror verkligen att vägen vi måste gå är att öppet prata om det. Därför är jag med på Aldrig Ensam-tåget.

LINUS THÖRNBLAD

Kan jag på något sätt påverka den psykiska ohälsan som finns i dagens samhälle på ett positivt sätt så självklart gör jag det. Aldrig Ensam är ett bra sätt att nå ut till folk som är drabbade och få dem att inte känna sig ensamma, vi är många som är drabbade och ingen är ensam i detta.

FILIP HAMMAR & FREDRIK WIKINGSSON

För oss känns det minst sagt rimligt att vara ambassadörer för Aldrig Ensam. Vi hoppas verkligen att fler ska våga prata om den psykiska ohälsan.

MICHAELA FORNI

Det känns självklart för mig att gå in som ambassadör för Aldrig Ensam. Charlies arbete är grymt viktigt för så många människor och jag stöttar honom i det arbetet till 100%.

AXEL SCHYLSTRÖM

År 2021 skrev jag låten ”En sång till dig” till förmån till Aldrig Ensam. Responsen blev superfin och jag märkte verkligen hur många Aldrig Ensam når och hjälper. Därför är det en stor ära att även få gå in som ambassadör och förhoppningsvis kunna göra mer skillnad.

ULLAKARIN NYBERG

För att kunna förstå psykisk ohälsa och självmord är det nödvändigt att lyssna till experterna och för mig är det människor med egen erfarenhet. Genom att lyssna lär jag mig något nytt varje dag som jag kan använda i mitt förebyggande arbete. Därför är jag ambassadör för Aldrig Ensam.

Amanda Girdo

Amanda Girdo, född 21 november 2002 i Höllviken. Är en professionell padelspelare. Hon var otroligt lovande i både golf och tennis under sin uppväxt, men år 2019 gick hon över till att satsa heltid på padel. 2022 flyttade Amanda till Barcelona i Spanien för att bli heltidsproffs. Hon tävlar på World Padel Tour (WPT). Hon har varit rankad som nummer 1 i Sverige 2020-2022 och bland de hundra bästa spelarna i världen.

Hon har redan fina sportsliga meriter i form av Junior SM guld 2019, Junior VM 2019, EM brons i lag 2019, Junior SM guld 2020, SM guld 2020, EM 2021 och SM guld 2021.

Amanda är en stor förebild för många både på- och utanför padelbanan.

Aldrig ensam är en organisation som gör ett ovärderligt jobb för alla. För mig är det viktigt att våga vara öppen med alla sidor utav livet. Aldrig Ensam hjälper mig och många andra att ta modet till sig att prata om psykisk ohälsa. Detta är något jag är otroligt tacksam för. Att få möjligheten att vara en ambassadör för något så viktigt är oerhört ärofyllt och något som jag är väldigt stolt över.

Annika Andersson

Annika Andersson, född 1968, kommer från Mårdaklev. Hon är komiker och skådespelerska och har medverkat i flertalet stora produktioner. Tre gånger har hon vunnit Guldmasken. Annika har synts till i serier som Full Frys, Hon och Hannes, Time Out och Parlamentet. Vallarnas friluftsteater har varit en återkommande scen för henne.

Det tog två år innan Annika sökte vård för sina stressproblem. Det gick då långt nog för att hon inte längre kunde bortse från sitt dåliga mående; hon började se dubbelt och fick svåra sömnproblem. Anledningen var stress, en stress som inte längre gick att hantera. Hon blev sjukskriven och hade en tuff väg tillbaka.

Idag försöker Annika ha en mer hållbar arbetssituation med färre men roligare uppdrag.

Aldrig Ensam är en fantastisk organisation som räddar liv. Självklart vill jag vara med och sprida detta.

JON OLSSON

Jon Olsson föddes i Mora 1982. Han är freestyleåkare i skidor, bilfantast och designer. Han har vunnit nio stycken medaljer i Winter X Games och flertalet priser från andra tävlingar runt om i världen. Han har introducerat flera trick inom freestyleåkningen. Idag bor Jon i Monaco. Hundratusentals unga människor följer hans liv via sociala medier och hans egna vlogg. Han är en sann inspirationskälla för otroligt många. Med över 1 miljon följare på sin Youtubekanal inspirerar och motiverar han unga att följa sina drömmar i livet.

Jons liv handlar om skidåkning, bilar, vänner och allt annat han tycker är roligt och givande. Vi tror att hans roll som ambassadör för projektet blir att inspirera och motivera alla unga i Sverige att våga gå sin egen väg och tro på sig själva.

Givetvis vill jag hjälpa till att motivera unga människor till att välja livet.

Viktor Frisk

Viktor Frisk, född 1995, är artist, sociala medier-profil och författare. Han är ena halvan av duon Samir & Viktor och har hundratusentals följare på sina sociala medier.

I sin bok Min superkraft! delar han med sig av sin historia om att växa upp med adhd utan att ha fått diagnosen. Han har flera gånger suttit i olika tv-soffor och pratat öppet om sin psykiska ohälsa och har blivit en förebild för många ungdomar just på grund av sin öppenhet och sitt enkla sätt att skriva om sin psykiska ohälsa. Viktor Frisk inspirerar hundratusentals människor varje dag via sina sociala medier.

Jag hoppas att med mina erfarenheter och min kunskap kring ADHD kunna bidra i det arbetet. Ingen med ADHD ska vara rädd att prata om det och söka hjälp. Ingen ska behöva känna klumpen i magen på vägen till skolan eller jobbet.

Caxton Njuki

Caxton Njuki, född den 24 januari 1982 i Uganda, är en professionell idrotts- och hälsocoach.
År 2021 blev han utsedd till världsmästare i mentorskap när han mottog utmärkelsen
”Global Mentor of the Year”. Inom idrotten har han coachat tennisspelare på EM och VM
nivå. Han är även mental tränare inom olika idrotter på landslagsnivå.
Caxton har egna erfarenheter av psykisk ohälsa. 2015 var han första deltagaren som fick lämna tävlingen och tv programmet Expedition Robinson. Med höga förväntningar och krav blev det platt fall för honom och det ledde honom in i en tid med depression och ångest. Det som fick honom att ta sig igenom den här tuffa perioden var psykologhjälp och stöd från familj och vänner.

Han är en stor förebild inom sportens värld och en eftertraktad coach.

Att få andra att växa har alltid varit min största drivkraft.

Ellen Rasmussen

Ellen Rasmussen, född den 12 februari 1996 i Malmö, är en professionell innebandyspelare. Hon representerar Malmö FBC i världens bästa liga som är Svenska Superligan. Trots sin unga ålder har hon redan gjort över 50 A- landskamper för Sverige och vunnit tre stycken VM-guld, ett junior VM guld, fem junior SM guld och Årets damspelare i Skåne sex gånger. Hon har blivit utsedd till ”Årets Spelare” vilket är den största individuella utmärkelsen som finns att vinna i Sverige, samma år fick hon även utmärkelserna årets forward och Fairplay Priset. I VM 2021 blev hon uttagen i All Star Team och därmed anses hon vara världens bästa spelare på sin position, center. Ellen har egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Hennes största motgång i sin karriär stötte hon på 2020. Hon hoppade av ingenjörsutbildningen efter bara tre veckor. Det blev en stor besvikelse för henne som är van vid att vara högpresterande. Tankarna kring hennes framtid blev osäker och det tog hårt på henne. Att inte känna sig tillräckligt bra för att klara av en utbildning. Senare det året blev även det sportsliga svårare och stora motgångar väntade, hon förlorade match efter match efter match med sitt Malmö FBC. Hon hade svårt att hålla isär sportsliga prestationer med sitt personliga mående.

Tillsammans med Aldrig Ensam vill jag vara med och hjälpa andra människor. Jag vill göra skillnad och visa att med rätt hjälp kan man klara av motgångar i livet.

Sophie Jahn

Sophie Jahn växte upp på en idyllisk hästgård utanför Stockholm. Gården drevs av hennes pappa och under 80- och 90-talet var ridskolan en av landets mest välkända. För många människor, unga som gamla, var platsen förknippad med framtidsdrömmar och glädje, men för Sophie representerade den det rakt motsatta – en gravt dysfunktionell miljö präglad av missförhållanden. Sophie Jahn är författaren till boken “Pappas flicka på hästgården”. Hon växte upp på den beryktade “hästgården” där hennes pappa dömdes till fängelse för sexuella övergrepp påridskole-eleverna.. Hennes historia och erfarenheter är grunden till tv-serien “Nattryttarna” som fick ett enormt genomslag när den visades på CMORE år 2022. Dokumentären “Hästgården” på P1 vann stora journalistpriset. När andra valde att lämna gården, gick hennes liv ut på att hitta olika strategier för att överleva och räkna ner dagarna till hennes 18-års dag då hon äntligen skulle bli myndig och ha möjlighet att lämna gården. Idag är Sophie en uppskattad föreläsare där hon delar med sig av sina egna erfarenheter och lärdomar. Hon är medgrundare till super-food start-upen Naima.

Jag vill riva murarna kring stigmat tystnadskultur, och vi måste därför prata mer om det som tynger så många. Jag möts dagligen av mental ohälsa, i alla åldersgrupper, och är både tacksam och hedrad över att tillsammans med Aldrig Ensam kunna göra skillnad.

Wilma Rosenquist

Wilma Rosenquist, född den 8 mars 2001 i Malmö, är en professionell friidrottare. Hon representerar Malmö AI. Hon tävlar främst i kortdistanslöpning, 100- och 200 meter. Hon har tagit 1 SM silver, 1 SM brons, 2 stafett SM guld och fler än 10 junior SM medaljer. Hon har representerat landslaget i Finnkampen 2 gånger och lag EM 1 gång. Hon har deltagit på EM 3 gånger och sprungit semifinal på 200 m och final i stafett.

Wilma har egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Hon ådrog sig en långvarig skada där de inte kunde identifiera var smärta kom ifrån. Ovissheten kring skadan och huruvida den någonsin skulle försvinna. För att sedan inse att smärtan berodde på psykisk ohälsa.

Hon sökte sig direkt till den professionella hjälpen för att få vård. Hennes familj och vänner var ett otroligt viktigt stöd under den här tuffa perioden.

Jag vill vara ambassadör för Aldrig Ensam eftersom jag vill bidra till att sprida deras viktiga budskap, men främst visa att alla har sin egen historia och erfarenheter och att du aldrig ska förminska dina egna känslor.

Olivia Schough

Olivia Schough, född 11 mars 1991, är uppväxt i Drängsered i Halland. Hon är en fantastisk fotbollsspelare som redan testat på proffslivet utomlands och deltagit i stora mästerskap som exempelvis EM på hemmaplan 2013.

Idag bor Olivia i Malmö där hon är en av nyckelspelarna i FC Rosengård. Hon har blivit ett välkänt ansikte inom fotbollsvärlden och tiotusentals människor följer hennes karriär genom sociala medier. Hon är en person som alltid tar sig tid för sina fans, en viktig förebild.

År 2009 gick hennes mamma bort i cancer. De stod varandra nära och det här var en otroligt stor sorg för Olivia. Sviterna av mammans bortgång blev både svår ångest och panikattacker.

Genom att vara ambassadör för Aldrig Ensam vill jag hjälpa dem som inte har samma nätverk som jag hade och alltid kommer att ha behov av. Jag är aldrig ensam och det är inte du heller!

JOhannes Cullberg

Johannes Cullberg är en entreprenör med många strängar på sin lyra. Han är en kunskapsspridare på sociala medier, digital hälsocoach och författare. Han har skrivit boken ”Ta makten över din hälsa på 12 veckor”, en bok som hjälper läsaren till en bättre hälsa.

Jag har levt nära psykisk
ohälsa i hela mitt liv med en farbror som var schizofren, en pappa som var professor i
psykiatri och en mamma som var psykolog. Själv har jag dessutom i perioder mått oerhört
dåligt på grund av en ständigt aktiv hjärna och en livsstil tidigare i livet som inte direkt hjälpte
min situation. Jag har lärt mig massor och hoppas genom mitt ambassadörskap på att få dela
med mig av min kunskap för att andra ska kunna må bättre.